Partidul Uniunea Salvați România (USR) susține candidatura liderului Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, transmite TRIBUNA.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul USR Matei Dubrovie și Radu Mihail, senator pentru Românii din Afara Granițelor, și-au exprimat susținerea pentru forțele pro-europene anti-oligarhice din Moldova.

„Suntem aici pentru a înțelege care sunt interesele politice principale din Chișinău și țară, cum putem să ne implicăm eficient pentru a-i sprijini pe cetățenii români din Moldova și să înțelegem cum putem include probleme RM în programul de guvernare și inițiativele care le stabilește USR. Am abordat, pe deoparte, subiectul ce ține de forțele politice care împărtășesc modul de dezvoltare care le are USR. Ne-am întâlnit cu PAS, Platforma „DA” și PLDM. Am obținut de la ei punctele de vedere privind modul prin care își propun să implice activ cetățenii pentru a ține Moldova pe modelul de modernizare și europenizare”, a spus Radu Mihail.

Al doilea subiect discutat ține de programul neguvernamental. „RM, în momentul de față, este un stat capturat. Politica României față de Moldova este mult legată de susținerea unui oligarh și asta a dus la scăderea credibilității României. Acest an este crucial pentru ca România să susțină actorii pozitivi de schimbare care înseamnă ONG-uri, societate civilă, presă independentă, partide noi care au nevoie de sprijin nu doar comunicațional, dar și financiar. Conștientizăm că orice finanțare din partea României trece prin Guvern și noi vrem să susținem direct finanțarea acestor actori pozitivi.

Dincolo de această finanțare ne dorim să conlucrăm și pe spațiul informațional. Este nevoie de prezență mediatică, investițională, energetică și să evaluăm ce se face, cât de vizibilă este finanțarea RM și în ce măsură se fac aceste investiții. Noi îl vom susține pe Andrei Năstase la alegerile locale din Chișinău. Aceste alegeri vor arăta dacă RM se va apropia de Europa sau Rusia. Credem că singura soluție pentru ca trendul negativ să scadă este ca candidații iepurași să se retragă și Andrei Năstase să fie susținut de partidele pro-europene”, a spus Matei Dubrovie.

De menționat că, în perioada 24 – 25 aprilie, USR efectuează prima vizită oficială în Chișinău. Parlamentarii USR au deschis un dialog cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Cristina Parfeni

Sursa:tribuna.md

(35 accesari)