Patronul unei firme de asigurări și patru judecători de la Tribunalul București, trimiși în judecată

Imagine postare

dan adamescuDan Adamescu, patronul firmei Astra Asigurări, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii anticorupție din România. Acesta se află în arest de aproape o lună. Omul de afaceri român este acuzat de dare de mită.

Dan Adamescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în stare de arest sub acuzația de dare de mită. El va fi judecat alături de patru judecători de la secția de litigii comerciale a Tribunalului București.

Patronul Astra Asigurări este în arest de aproape o lună. Judecătorii au motivat arestarea preventivă prin faptul că ar fi încercat să influenţeze unii dintre martorii din dosar. Spre exemplu, el ar fi încercat să o influenţeze pe o angajată a cărei semnătură apărea pe documentele care avizau ieşirea dintr-un cont al unei societăţile administrate de Dan Adamescu a unei sume de bani care fi ajuns la judecători.

Un alt motiv care a stat la baza arestării preventive este – în opinia judecătorilor – averea impresionantă a acestuia, el fiind al doilea cel mai bogat român. Astfel, spun magistraţii, în ipoteza în care ar fi fost lăsat în libertate, s-ar fi creat impresia în spaţiul public că banii acestuia ar fi putut cumpăra orice, inclusiv justiţia.

Dan Adamescu este acuzat că a dat mită unor judecători ca să-şi salveze de la insolvenţă una dintre firme.

Cu o zi înainte de începerea perchezițiilor la domiciliul şi la firmele lui Dan Adamescu, avocatul acestuia s-a sinucis aruncându-se în fața metroului, la stația Universitate.

Cazul va fi soluționat de magistrații de la Curtea de Apel București.

sursa: digi24.ro