drumuriDirectorul CNA, Viorel Chetraru a fost audiat astăzi de Parlament. Întrebat dacă CNA a inițiat vreo cauză penală la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Chetraru a spus că există patru dosare penale în care figurează responsabili de la minister.

Dosarele au fost deschise pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu, îndeplinirea necalitativă a construcțiilor pe un șir de trasee naționale, printre care Chișinău-Soroca și Rezina-Orhei-Călărași, Orhei și abuz de serviciu.

Șeful CNA nu a dat însă niciun nume. De asemenea, Viorel Chetraru spune că CNA nu are încă toate probele necesare pentru a face publice aceste dosare. Instituția este în așteptarea rezultatelor expertizelor.

Tot astăzi, deputatul comunist Iurie Muntean a insistat să afle pe ce dată, CNA a primit ordinul de a începe perchezițiile la instituțiile de stat de la ex-prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc. Directorul CNA a răspuns că toate acțiunile Centrului au fost legale. Muntean l-a mai întrebat pe Chetraru cât timp va mai dura lupta cu corupția și ce va face CNA atunci când liderii AIE se vor împăca.

Și deputații liberal-democrați l-au asaltat cu întrebări. Deputatul Iurie Chiorescu a întrebat de ce Boris Focșa nu este adus cu forța la CNA, în condițiile în  care a fost citat de două ori și nu s-a prezentat niciodată și de ce șeful Fisc nu a fost citat niciodată, dar a fost reținut. Chetraru a spus că Focșa este bănuit, iar Vicol a fost învinuit.

(361 accesari)