medaliiPatru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din București, prezente la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, au câştigat patru medalii – două de aur, una de argint şi una de bronz, performanţă graţie căreia România a ocupat locul 3 în clasamentul pe naţiuni al concursului.

Echipa României la olimpiada desfăşurată în Turcia, la Antalya, a fost formată din Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint la primele două participări şi aur la concursul din acest an. De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie, cu participarea a 23 de ţări europene şi a şase ţări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka.

sursa: antena3.ro

(181 accesari)