foto: Adevărul

foto: Adevărul

Patru elevi din Republica Moldova, căştigători ai Concursului naţional de ştiinţe şi inginerie „Mold SEF-2014“, participă în perioada 11-16 mai la finala internaţională Intel ISEF, care are loc la Los Angeles, SUA.

Astfel, Republica Moldova participă pentru a doua oară la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume. La concurs sunt înscrişi peste 1.700 de elevi din peste 70 de ţări.

Din echipa Republicii Moldova fac parte Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă“ cu proiectul „Mediul de dezvoltare integrat vocal pentru persoanele cu deficienţe de vedere“, Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont“ cu o cercetare legată de integrarea unui limbaj compilat în mediul unui limbaj interpretat pentru obţinerea preformanţei maxime, precum şi Anastasia Jeleznâi şi Dumitru Gânju, elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Marinciuc“ şi respectiv în clasa a IX-a la Liceul teoretic „Dante Alighieri“, cu proiectul „Viţa de vie, sănătoasă fără metale grele“.

Proiectele celor patru elevi din Republica Moldova au fost acceptate de comitetul ştiinţific al Concursului „Intel ISEF 2014“ pentru jurizare. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi pe data de 16 mai curent.

sursa: adevarul.ro/moldova

(223 accesari)