nave_78848300Patru nave NATO sunt prevăzute a intra până la 7 septembrie în apele Mării Negre, regiunea fiind vizitată în ultima perioadă de mai multe nave de război, în contextul situației tensionate din Ucraina, a indicat, astăzi, o sursă militar-diplomatică rusă, potrivit ITAR-TASS.

Conform sursei citate de agenția de presă rusă, sub rezerva anonimatului, sunt luate în calcul distrugătorul american USS Ross, de fregata franceză Commandant Birot, fregata spaniolă Juan de Bourbon și de fregata canadiană Toronto. În ceea ce priveşte ordinea sosirii lor, primele două nave vor intra în apele Mării Negre, miercuri, 3 septembrie, urmând ca celelalte două să sosească în zonă la 6 septembrie, potrivit Agerpres.

La începutul săptămânii trecute, RIA Novosti, o altă agenție de presă rusă, informa, citând tot o sursă militară rusă, că în apele Mării Negre vor intra la începutul lunii septembrie două nave NATO și anume distrugătorul american USS Ross și fregata franceză Commandant Birot.

În ultimele luni, în contextul situației tensionate din Ucraina, în apele Mării Negre au venit mai multe nave de război dotate cu rachete și echipamente de ultimă generație, precum distrugătoarele americane USS Donald Cook și USS Truxtun, fregata americană USS Taylor și fregatele franceze Dupleix și Dupuy de Lome.

sursa: realitatea.net

(136 accesari)