PD insistă ca Vlad Filat să plece, altfel inițiază procedura de demitere

Imagine postare

658x0_Marian_Lupu_2Acum câteva minute, Marian Lupu a anunțat decizia luată de Biroul Executiv al partidului pe care îl conduce. PD cere insistent demisia premierului Filat. Potrivit lui Lupu, acest Guvern și-a pierdut credibilitatea și nu mai este niciun rost ca să-și continue activitatea.

Liderul PD spune că dacă în scurt timp, Vlad Filat nu își va anunța demisia, democrații ori vor propune propria lor inițiativă de acordare a votului de neîncredere, ori vor susține alte propuneri făcute de alți deputați.

Amintim că, în dimineața acestei zie, Mihai Godea a anunțat că va propune spre semnare tuturor fracțiunilor și deputaților, un proiect de hotărâre privind acordarea votului de neîncredere Guvernului. Pentru ca inițiativa să fie supusă dezbaterilor este nevoie de semnăturile a 26 de deputați.

Anterior, Vlad Filat a spus că demisia sa ar însemna alegeri anticipate. Reamintim că pe 13 februarie 2013, PLDM a anunțat că se retrage din acordul de constituire al alianței de guvernare. Din acel moment,  funcția lui Vlad Plahotniuc, cea de prim-vicepreședinte al Parlamentului a fost lichidată, iar Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au cerut în mai multe rânduri demisia premierului.