PERCHEZIȚII la contrabandiștii de țigări. E vizată CEA MAI MARE REȚEA din vestul țării 

Imagine implicită

politia romanaMaraton de descinderi, dimineața aceasta în zeci de locații din trei județe. Sunt vizați cei mai mari traficanți de țigări din partea de vest a României.

Mascații au descins, simultan, în 35 de locații din județele Timiș, Caraș Severin și Arad, marți dimineață. Ei încearcă să destructureze una din cele mai mari rețele de trfic de țigări de contraband care funcționează în vestul României.

Ancheta a fost demarată de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Caraș-Severin și a scos la iveală faptul că în spatele celor care vindeau țigări de contrabandă în piețele din Reșița se află o rețea atent construită.
Investigațiile au fost coordonate de DIICOT. Ancheta a scos la iveală că rețeaua se aproviziona fie cu țigări aduse ilegal din Ucraina, fie cu țigări trecute clandestine granița, peste câmp, din Serbia.

Investigatori arată că după ce țigările ajungeau în România, baxurile pline erau trimise către ”depozite” în zona piețelor.
Liderul grupării era atent la detalii. Ca să nu fie prins cu marfă, nu apeoviziona vânzătorii cu  mai mult de 5 – 6 baxuri pe zi.
”Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor.
Activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri  grupului, legătura fiind asigurată de către lider. Cei în cauză ar fi folosit termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii. Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări”, arată Ancuța Cărbunariu, ofițerul de presă al Poliției Caraș Severin.

Sursa:evz.ro