Lucian-ChirtoacaDomiciliul părinților primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, de pe strada Calea Ieșilor nr. 55/2 din Chișinău a fost supus astăzi unor percheziții de către angajații Poliției Capitalei.

Șeful Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a declarat pentru Jurnal.md că perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală în care sunt vizate rudele edilului.

Este vorba despre fratele primarului de Chișinău, Lucian Chirtoacă, care deține o afacere cu panouri publicitare. Deocamdată, în cadrul perchezițiilor nu a fost depistat nimic suspect.

În context, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat într-o conferință de presă că aceste acțiuni sunt o comandă politică care au drept scop intimidarea formațiunii ca și concurent electoral.

„De ce au inițiat percheziția acum dacă dosarul a fost deschis în aprilie? De cât timp era nevoie ca să verifice dacă există documentul financiar ce demonstrează dispoziția de plată. Nici procurorul și nici judecătorul nu a verificat. Este o acțiune politică dirijată de Vlad Filat. Vor să intimideze PL”, a declarat Mihai Ghimpu.
Sursa: jurnal.md

(138 accesari)