Percheziții la firmele omului de afaceri român, Ioan Niculae

Imagine implicită

1422610001eaf43626Percheziții la firmele omului de afaceri Ioan Niculae. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 2 milioane de euro, notează digi24.ro.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 – 2009.

În cursul zilei de 23 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Este vorba de o schemă de inginerii financiare descoperită de procurorii DNA, în care ar fi implicată, potrivit unor surse judiciare, societatea Interagro, cea deținută de Ioan Niculae și de familia acestuia.