Performera Bacalaureatului din Vrancea a intrat la Facultatea de Medicină cu media 10

Imagine implicită

Performera_Bacalaureatului_din_Vrancea_a-ca9039b1508c9d4c7ff74ae63fd50325Maria Mănăilă a obţinut medie maximă şi la examenul de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi.

Singurul candidat din Vrancea care a luat examenul de Bacalaureat cu nota 10, Maria Mănăilă, a fost admisă prima la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi.

În toată perioada sa de elev, atât la şcoala gimnazială, cât şi la liceu, Maria a avut numai medii de 10, iar la examenul de Bacalaureat 2014 din acest an a obţinut nota maximă la toate probele de concurs, respectiv limba română, matematică şi biologie.

Viitoarea studentă a ales Facultatea de Medicină din Iaşi, nefiind deocamdată tentată să aplice pentru o universitate din străinătate.

„Sunt de părere că este bine să faci medicina în limba română. În plus, universităţile sunt foarte bune şi apoi la Rezidenţiat se poate aplica pentru străinătate pentru a continua. Am ales să merg în Iaşi, pentru că am rude acolo şi merg acolo de când sunt mică. Mătuşa mea este medic. Este una dintre persoanele pe care le admir, este unul din modelele mele în viaţă şi ea mi-a explicat avantajele”, a declarat presei locale înainte de examen Maria Mănăilă.

Tânăra a fost pe timpul liceului şi olimpică la mai multe discipline, precum matematică, limba română, fizică şi chimie, anatomie, sau engleză, ajungând până în fazele superioare.

sursa: adevarul.ro