PETIŢIE: Vrem justiţie europeană! „Asistăm la o luptă acerbă pentru instituţiile de drept”

Imagine implicită

Deputati banditiRepublica Moldova are nevoie de un expert străin pentru funcţia de procuror general. Asistăm la o luptă acerbă pentru influenţe şi interese, pentru controlul instituţiilor de drept şi al instituţiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude şi spălări de bani.

Este opinia unor cetăţeni care au înaintat mai multe revendicări partidelor din Parlament, într-o petiţie on-line.

„La aproape două luni de la alegeri, forţele politice din Republica Moldova nu doresc să conlucreze în interesul cetăţenilor care i-au ales. Asistăm la o luptă acerbă pentru influenţe şi interese, pentru controlul instituţiilor de drept şi al instituţiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude şi spălări de bani”, se arată în textul petiţiei.

Semnatarii petiţiei solicită demararea unor investigaţii transparente a modului de concesionare a întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, iar toţi cei găsiţi vinovaţi de fraudă şi alte ilegalităţi în acest proces să fie traşi la răspundere.

Totodată, petiţionarii cer numirea în funcţiile de procuror general, dar şi cea de preşedinte a Curţii Suprime de Justiţiei a unor persoane de peste hotare, neimplicate politic. Semnatarii petiţiei mai consideră că legislatorii trebuie lipsiţi de imunitate.
Sursa:jurnal.md