download (5)Șeful delegației europene la Chișinău, Pirkka Tapiola spune că interesul fundamental al Uniunii Europene în Republica Moldova este de a contribui la dezvoltarea socio – economică a statului.

Oficialul recunoaște că Republica Moldova are mult de muncă în ceea de privește transparența decizională, combaterea corupției, reformarea justiției. „Am vorbit mult despre transparența tranzacțiilor în sistemul bancar moldovenesc și privatizarea bunurilor de stat. Nimeni nu a aplaudat deciziile luate în cazul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. Asta demonstrează că este nevoie de mai multă transparență”, a declarat delegatul european.

Indignat de faptul că în Moldova sunt forțe politice care promovează vectorul estic, Pirkka Tapiola consideră necesară adoptarea Legii cu privire la finanțarea partidelor politice. „Oamenii trebuie să știe de unde vin banii pentru fiecare formațiune. Trebuie continuate campaniile de informare a cetățenilor, fiindcă e greu de amăgit pe cineva prin propagandă, dacă este informat”, a completat ambasadorul UE în RM.

 

(151 accesari)