Plahotniuc a efectuat o vizită fulger la Bucureşti

Imagine postare

VPLa două zile de când s-a aflat că este anchetat în România într-un dosar penal pentru fals privind identitatea, Vladimir Plahotniuc a întreprins o vizită fulger la Bucureşti.

Politicianul a refuzat să spună care a fost scopul vizitei sale.

Analiştii politici cred însă că Plahotniuc a mers să tragă de sfori pentru a muşamaliza cauza penală deschisă pe numele său.

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a zburat la Bucureşti pe 16 februarie şi s-a întors în ţară a doua zi.

Acesta a ajuns în România cu avionul personal, înregistrat pe numele companiei Nobil Air.

Potrivit biroului de informaţii al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, aeronava a aterizat la Bucureşti duminică, la amiază.

Contactat telefonic, Vladimir Plahotniuc a refuzat să spună care a fost scopul vizitei întreprinse în România.

Unii analişti politici cred, însă, că Plahotniuc a mers la Bucureşti pentru a muşamaliza dosarul penal deschis de autorităţile române pe numele său.

Acum o săptămână Parchetul de la Buftea a remis un răspuns pe adresa Jurnal TV, potrivit căruia, numele oligarhului Vladimir Plahotniuc este vizat într-un dosar penal, iniţiat de autoritățile din România, pentru utilizarea unei identități false.

Asta după ce în perioada noiembrie 2009 – mai 2011, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat a folosit pe teritoriul Republicii Moldova – numele Vladimir Plahotniuc, iar pe teritoriul României – numele Vlad Ulinici.

Dacă va fi găsit vinovat, politicianul cu dublă identitate riscă până la 3 ani de pușcărie. Plahotniuc se declară victimă a unei campanii de denigrare.

Mai mulţi deputaţi au declarat că dosarul deschis la Bucureşti trebuie să fie dus la bun sfârşit, iar dacă i se va demonstra vinovăţia, Plahotniuc trebuie să fie tras la răspundere.

Amintim că în ultimii ani, numele lui Plahotniuc a fost implicat în scandaluri de proporţii, cu ecouri şi peste hotarele țării.

Înalta Curte de Justiţie de la Londra a deconspirat o serie de documente de la mai multe companii din Anglia și Scoția, care demonstrează că anume Plahotniuc a fost beneficiarul atacurilor raider din vara anului 2011, când, în urma unor decizii judecătoreşti ilegale, mai multe pachete de acţiuni ale Băncii de Economii, Moldova Agroindbank, Victoriabank şi ale societăţii de asigurări ASITO au ajuns, în mod fraudulos, în posesia unor companii off-shore.

Mai mult, au fost aduse şi probe oficiale privind monitorizarea sa de Interpol. Plahotniuc a minţit inițial că nu ar fi monitorizat de organizaţia internaţională, ulterior fiind nevoit să-şi schimbe declaraţiile, în urma unor informaţii oferite de Ministerul de Interne.

sursa: www.jurnal.md