Plahotniuc, considerat de cetățeni drept principalul vinovat pentru situația din țară

Imagine implicită

Vlad Plahotniuc

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, este considerat de către cetățeni drept principalul vinovat pentru situația dezastruoasă din țară, arată datele unui sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor.

Cercetarea relevă faptul că marea majoritate a respondenților (80%) consideră că evenimentele din interiorul țării se desfășoară într-o direcție incorectă, doar 12 la sută – într-o direcție corectă, alte 8% – nu știu.

Pe de altă parte, 17% din populație a menționat că principalul responsabil pentru situația social-politică actuală din țară este Vladimir Plahotniuc, 11% au opinat că de starea critică de lucruri se face vinovată actuala conducere, Coaliția pentru Europa, AIE-1, AIE-2, animozitățile dintre conducătorii partidelor din coaliție care sunt la guvernare PD și PLDM.

Fiecare al zecelea respondent susține că vinovați se fac toți cetățenii țării (poporul, societatea, electoratul, corupția și lăcomia oamenilor, felul in care se muncește in Moldova). Aproximativ tot atâția spun că vinovată este clasa politică, politicienii, elita politica, 9% – Guvernul țării, 8% – Vladimir Filat, 8% – deputații din Parlamentul Republicii Moldova, 7% – președintele Nicolae Timofti, 1% – Mihai Ghimpu.

Sondajul a fost realizat în perioada 01-08 octombrie 2015, pe un eșantion de 1193 respondenți din 79 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova și are o marjă de eroare de + 3,0%.

Sursa:independent.md