Plahotniuc și Unirea

Imagine implicită

Nastase                                                                           I
Fabula acestui material este una extrem de simplă. E despre demagogie și minciună, despre fariseism și naivitate, dacă cuvîntul prostie jignește pe cineva.

Din gura unui deputat PD aflăm că de fapt, Plahotniuc este cățelul de plimbare al lui Putin, că oligarhul de pe Bâc a avut acceptul Moscovei pentru a ajunge premier, că UE și România s-au opus.

Că Plahotniuc nu va pleca de la putere fără sânge, așa cum afirmă sluga sa, Dudoglo, nu e o glumă, e o realitate care ar trebui comentată de către susținătorii din exterior ai huntei criminale. Și facem apel către aceștia să o facă, să nu tacă, să nu se facă că plouă, să înțeleagă că de acum încolo tăcerea lor va fi una complicitară!

Pe de altă parte, Plahotniuc aruncă iluzii și garanții false în stînga și în dreapta că el și numai el va face unirea cu România, că iaca-iaca va rezolva personal acest lucru, că e doar o chestiune de timp.

În realitate, Plahotniuc se joacă de-a baba oarba.

Pentru el aflarea la treucă este un scop în sine, este măsurariul propriei demențe și al naivității de tip idiot al celor care-l cred pe cuvînt, în loc să-l pună la respect.

Înainte de a citi informațiile de mai jos, amintiți-vă ce a pus la cale finul Candu – alegerea președintelui Republicii Moldova de către întreg poporul în anul 2020.
Urmând logica acestuia, Republica Moldova va exista pînă atunci ca stat, deci nici vorbă de unirea cu România despre care Plahotniuc le spune politicienilor dâmbovițeni că… iaca-iaca!

II
Sîmbătă dimineața, proaspăt parfumat și cu dispoziția ascunsă în inima care pulsa mai mult în călcîie, complicele lui Plahotniuc și al lui Ghimpu, Veaceslav Untilă a plecat cu noaptea în cap la Cahul. Urma să dea ochii cu poporul, și frica îi dădea ghes ca nu cumva să fie obligat să explice de ce a trebuit ca “PăLă-ul” drag să voteze noaptea, pe furiș, pentru un guvern al mafiei criminale.
Ajuns la locul de destinație, domnul Untilă a dat nas în nas cu o surpriză – la întîlnire pe care o visase de sute de oameni nu a venit nimeni! Sau aproape nimeni!

Supărat, a abandonat plaiurile cahulene pentru zile mai bune și s-a deplasat la Cantemir, un fief al dreptei.
Ochii fostului milițian și polițist s-au umplut de bucurie. La întîlnirea –organizată ca de obicei pe furiș – ce a avut loc în sediul Consiliului raional Cantemir, au venit consilieri și primari PL din tot raionul, circa 150 de persoane, cetățenii de rînd, însă, nu au avut acces!

Doar că aleșii locali nu aveau de gînd să-și folosească palmele pentru aplauze!

Prima chestiune de pe ordinea de zi e trecută în galop. La o adică, ce să spui nou despre dezastrul social și economic al țării? Cine l-a produs, cine îl susține? Bla-bla, vom face, bla-bla vom drege!

Chestiunea a doua e capitală pentru domnu’ Untilă și întreg “PăLă-ul” părăsit de oamenii care au înțeles esența servilă și oligarhică a lui Ghimpu, alias L(iuda). Și pentru că PLDM-ul a ajuns în derivă după arestarea unei alte scule mafiote, domnul Untilă a venit la pescuit stejărei. “Să-i primim pe toți „pălădămiștii” în “pălă”! Iată noul proiect de salvare a Republicii Moldova de la dezastrul Plahotniuc-Ghimpu-Voronin! “Ca să fim cît mai mulți”! – și-a rezumat silogismul omul cu barbișon.

În sala cantemiristă se auzeau primele murmure de nemulțumire. Rumoarea creștea în intensitate pînă s-a transformat în revoltă. Domnul Untilă aruncă prima căldare de apă în flăcările albastre și recunoaște că “PăLă-ul” a făcut greșeli, dar în binele poporului și și-a stricat imaginea! “Am fost nevoiți”! – a fost ultima picătură de răbdare, după care oamenii au întrebat direct:

“Recunoasteți că avem un stat capturat?”
“Da”, a fost răspunsul, care în acele condiții nici că putea fi altul. Oamenii nu-l slăbesc cu întrebări distrugătoare!

“Plahatniuc a pus mîna pe toate instituțiile statului?”
“ Da”!

Acest “da”, domnilor ambasadori, ar trebui comentat. Nu este o afirmație venită din cer, e chiar a unuia dintre cei care au semnat pentru alegerea la funcția de premier a celui care a pus mîna pe toate instituțiile statului! Și asta e foarte grav, excelențe!

Tirul popular continuă.

“De ce Shor nici acum nu-i judecat?”
Untilă – “Acum i se deschide și lui dosar penal”.

“De ce l-ați votat pe Filip și de ce nu l-ați votat pe Sturza?”
Untilă: “Sturza nu a fost de acord cu PLR să mearga în alegeri! Acum a vrut să devină cu orice preț prim-ministru”.

Răspunsul nu a fost unul inspirat nici pentru un fost viceministru de interne. Furia populară dădea în clocot!

“Sunteți niște trădători, n-o să vă iertăm niciodată!”

Solul lui Ghimpu nu s-a așteptat la o asemenea reacție dură.

“Vom continua protestele pînă scăpăm de voi! Și cerem ca Ghimpu să vină la protest în fața oamenilor, că majoritatea suntem din PL, și acolo să răspundă la întrebările noastre!!!”
Untilă: ”Numai 20 % sunt veniți de bună voie, restul sunt plătiți!”

Mai bine nu rostea aceste enormități, pentru că atunci oamenii s-au revoltat mai tare. Era o gălăgie mare și trimisul lui L(iuda) nu mai era ascultat de nimeni. Oamenii erau înrăiți în asemenea măsură, că, într-un tîrziu, Untilă a schimbat macazul, afirmînd că oamenii au dreptate, dar că nu se mai poate face nimic!

“Părerea mea e că unica șansă este numai unirea cu Romania. Și Plahatniuc ne-a promis celor ce l-am votat că în anul 2019 el va face și unirea cu România, că el a mai făcut și ceva bun pentru noi în 2009 cînd am scăpat de Voronin, că ăsta-i meritul lui.”
Ambasadorul PĂLĂ nu s-a putut abține să nu murdărească și să nu atace mojicește Platforma Demnitate și Adevăr. Numai că nu i s-a permis, a fost imediat oprit. Oamenii s-au ridicat și au spus că vor schimbări reale, iar trădătorii de la Chișinău sunt pentru ei niște cadavre politice.

“E bine că pînă la urmă ați recunoscut că sunteți condusi de Păpușar! Spuneți-i lui Ghimpu să plece imediat pentru că ne-a trădat!”
Untilă a început să facă din Ghimpu un fel de geniu, că vrea să scape țara, că a fost totdeauna pentru oameni, dar că trebuia să se oprească la timp, să nu se amestece între PLDM și PD, să-i lase să se bată între ei, că a fost o greșeală și că acum au învățat lecția și că nu se vor mai pune în poară și o să-i lase pe cei de la PD să se bată cu cine vor. Adică cu poporul, să înțelegem?!
Cireașa de pe tort a fost cînd cei prezenți, oameni cu demnitate, l-au fluierat copios pe solul lui Ghimpu, care a dat bir cu fugiții și s-a făcut nevăzut.

“Am rămas mulțumiți, oamenii au răsuflat ușor că măcar i-au spus ce aveau pe suflet. Am înțeles că situația e foarte grea la ei , ultima șansă era să-și recapete susținerea noastră. Am strigat că noi nu-i vom ierta niciodată, cum nu l-am iertat nici pe Roșca, asta să-i transmită lui Ghimpu, și să-i spună că încă a scăpat ușor”, susțin martorii oculari ai evenimentului, în fapt un linșaj moral al trădătorilor!

“Să știți că oamenii simpli sunt și mai determinați decît acei cu funcții în raport cu mercenarii lui Plahotniuc”, spun sursele noastre.

III

Așadar, în 2019 unirea cu România, iar în 2020 alegerea președintelui Republicii Moldova! S-a împleticit în propriile minciuni haita lui Pește!

Poate că ar fi cazul să tragem niște concluzii, dar acestea se regăsesc în prima parte a acestei corespondențe. Lumea civilizată și propriul nostru popor sunt mințiți de un parvenit care una spune la Moscova, alta la ambasada SUA, UE și la București.

Ceilalți sunt complici care-și toarnă cenușă pe cap, cerșind voturi pe la Cahul, Cantemir, Strășeni sau Briceni.
Nici căldarea, nici cisternele nu vă mai ajută să stingeți focul revoltei populare.

La prima ședință a parlamentului să venim cu toții pentru a obliga hunta să-și demită sculele și să anunțe alegeri anticipate.

Vasile Năstase