PlahotniucLeaks: Răspunsul RISE la declarația președintelui Parlamentului

Imagine implicită

candu si plahaPreședintele Parlamentului Andrian Candu a cerut azi Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale și Centrului Național de Integritate, să verifice informațiile publicate de RISE Moldova în articolul „PlahotniucLeaks”.

Articolul nostru se referă la conexiunile lui Vlad Plahotniuc, naș și coleg de partid al domnului Candu, cu mai multe afaceri controversate derulate de-a lungul timpului în Republica Moldova, precum și cu mai multe posturi TV naționale cu acționariat netransparent.

În spiritul informării corecte a cetățenilor, RISE Moldova îi solicită domnului Candu să citească cu atenție articolul publicat ieri și să consulte documentele care au stat la baza articolului – documente publicate, de asemenea, pe platforma RISE Moldova.

canduRISE a arătat în articol că Andrian Candu figurează în documente drept reprezentant legal al firmei olandeze OTIV Prime Media BV., acționar unic la General Media Group SRL, care deține Publika TV, Prime TV, Canal 3 și Canal 2. Considerăm că publicul are dreptul să-i cunoască pe proprietarii reali ai instituțiilor media a căror acționari se ascund în zone de tip offshore.

Amintim că actualul președinte al Parlamentului a reprezentat prin procură mai multe firme de tip offshore active în afacerile tradiționale conectate la Vlad Plahotniuc.

RISE Moldova este un centru de investigații media și acționează exclusiv în virtutea codurilor deontologice care reglementează profesia de jurnalist.

Sursa: rise.md