Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” anunţă următoarea acţiune

Imagine implicită

Miting 3 mai PMANPlatforma Civică „Demnitate şi Adevăr” va anunţa astăzi următoarea acţiune publică. Reprezentanţii patformei au anunţat pentru astăzi o conferinţă de presă în care vor oferi detalii.

Săptămâna trecută, membrii  Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”  spuneau că vor anunţa în curând data, locul şi ora următorului miting de protest faţă de guvernare. Problema e că mai multe partide „au rezervat” Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru luni înainte, au precizat reprezentanţii societăţii civile.

Amintim că la ultimul protest organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” au ieşit în stradă în jur de 50.000 de oameni care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de guvernare şi au scandat „Jos Criminalii”, „La puşcărie!”, „Noi suntem poporul!”, „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”, „Jos hoţii”, „Miliardul înapoi!”, „Sus Codruţa la DNA, Jos Chetraru la CNA!”.

Zecile de mii se manifestanţi au atras atenţia comunităţii internaţionale, iar diaspora s-a solidarizat şi a organizat proteste similare în mai multe oraşe europene.

Totodată, un număr impunător de instituţii de presă din străinătate, începând cu Washington Post, Al Jazeera, Le Monde şi până la site-uri de ştiri din Indonezia, au difuzat ştirea despre protestul de la Chişinău.

Sursa:jurnal.md