manPlatforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, care a organizat mai multe proteste de amploare faţă de actuala guvernare la Chişinău, dar şi în întreaga ţară, se află în topul încrederii printre cetăţenii Republicii Moldova.

Chiar dacă nu s-a consolidat ca formaţiune politică, Platforma civică a devansat toate partidele de la guvernare şi s-a situat pe locul doi într-un top al încrederii realizat de CBS-AXA.

Totodată, sondajul arată că cetăţenii Republicii Moldova sunt de acord cu organizarea protestelor Platformei DA.

Peste 83 la sută dintre participanţii la sondaj s-au solidarizat cu revendicările protestatarilor, iar 81 la sută consideră că protestele antiguvernare trebuie să continue.

Cercetarea sociologică arată că în ultima perioadă a crescut semnificativ disponibilitatea de participare la acţiuni de protest în rândul moldovenilor.

Astfel, dacă în luna mai 2015, doar 7,3 la sută dintre participanţii la sondaj s-au arătat dispuşi să iasă la proteste, în septembrie acest indice a crescut la 39 la sută.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA în perioada 10-18 septembrie, pe un eşantion de 1108 persoane şi are o marjă de eroare de 2,9%.
Sursa:jurnal.md

(37 accesari)