Platforma DA: „Majorările salariale promise de PD – o cacealma și o tentativă publică de corupere”

Imagine implicită

În acest context, Platforma Demnitate și Adevăr cere majorarea salariilor tuturor angajaților autorităților locale cu cel puțin 50 %: „Noi am identificat și am publicat de mai multe ori eventualele surse de finanțare suplimentară din bugetul de stat, suficientă pentru mai multe majorări de salarii, pensii și resurse de alimentare a copiilor.

Acestea sunt: anularea construcției Arenei Sportive în baza parteneriatului Plahotniuc-Dodon, anularea legii privind impunerea populației să recupereze miliardele furate în suma dublă și altele”.

„Considerăm că această decizie populistă a guvernării urmărește în primul rând fortificarea resursei administrative loiale în teritoriu. Aceste majorări vizează doar câteva sute de demnitari – factorii de influență în regiuni – în scopul implicării plenare a acestora în campania electorală pentru Plahotniuc. Totodată, acești oameni vor fi „stimulați” să muncească pentru guvernare, de frica punerii pe rol a dosarelor penale. Adică, se aplică politica clasică a bâtei și turtei”, au adăugat membrii Platformei DA.

În același timp, Platforma DA atenţionează faptul că nu vor fi majorate salariile celorlalți funcționari publici regimul transmite un mesaj tranșant de încurajare în continuare a corupției.

„Totodată, prin această decizie discriminatorie regimul intenționat produce discordie în rândurile funcționarilor administrației publice locale. Totuși, pentru a atinge un nivel de salarizare suficientă pentru angajații autorităților locale în mod prioritar este nevoie de implementarea unei reforme reale de descentralizare financiară, administrativă și politică, reformă pe care Platforma DA o va realiza imediat după preluarea puterii în Republica Moldova, în conformitate cu proiectul de țară – Republica Moldova – o țară în care să vrei să trăiești”, se mai menţionează în comunicat.

Sursa:jurnal.md