Platforma DA: „Presiunile PD asupra presedintelui Timofti sunt inacceptabile”.

Imagine implicită

Andrei Pavlovschi SlusariPresiunile asupra presedintelui Nicolae Timofti din partea democratilor pentru desemnarea lui Vlad Plahotniuc reprezinta o tentativa de preluare a puterii din partea acestuia. Asta spune liderul fomatiunii Platforma DA, care afirma ca revenirea omului de afaceri in politica este doar un joc.

Andrei NASTASE, LIDER PPPDA: ”E o sfidare a bunului simt. Sondajele vorbesc. Este cea mai toxica persoana din spatiul public. Nu poate un criminal sa faca reforme. Presiunile asupra lui Nicolae Timofti sunt inacceptabile.”

Solicitat de PRO TV, serviciul de presa al PD ne-a spus ca Vlad Plahotniuc nu comenteaza acuzatiile. Totodata, cei din Platform DA au mai spus astazi ca sustin desemnarea lui Ion Sturza drept premier si saluta ideea Maiei Sandu de a-si face partid, chiar daca cele 2 formatiuni, avand aceleasi obiective, vor imparti, cel mai probabil, si electoratul.

Andrei NASTASE, LIDER PPPDA: ”Venirea Maiei Sandu in politica este salutata de noi. De persoane ca Maia Sandu are nevoie politicul.”

Astazi reprezentantii Platformei DA au depus la Ministerul Justitiei modificarile operate acum mai bine de o saptamana, cand membrii Platformei DA au aderat la partidul lui Nicolae Chirtoaca, Forta Poporului. Formatiunea se va numi de acum incolo Partidul Politic Platforma Demnitate si Adevar, iar presedinte a devenit Andrei Nastase. Intre timp, formatiunea aduna semnaturi pentru initierea unui referendum de modificare a constitutiei, astfel incat seful statului sa poata fi ales de popor. Platforma DA s-a format in urma miscarii protestatare din Piata Marii Adunari Nationale.

Sursa:protv.md