„Suntem convinși că este o făcătură politică, o provocare a regimulu în stilul KGB-ist”, a mai spus Slusari.

Potrivit IGP, „vineri, aproximativ la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a parvenit un apel telefonic de la o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată de către un bărbat în propriul domiciliu”.

În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaște cu agresorul, care a venit acasă la ea pentru a purta o discuție, însă lucrurile au degenerat ulterior.

Victimei i-a fost acordată asistență psihologică, iar apoi a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate.

De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei.

La fel, pe hainele barbatului au fost depistate și ridicate probe biologice, care aparțin victimei agresiunii sexuale. Presupusul agresor a refuzat să se supună de buna voie recoltării de probe biologice, fiind necesară apelarea la procedurile legale impuse în astfel de situații prin obținerea unei încheieri judecătorești, dupa care s-a efectuat recoltarea probelor.

Todată, în cadrul cauzei penale există imagini de la o camera de supraveghere care confirmă prezența persoanei bănuite în blocul în care locuiește victima, la ora când s-ar fi produs incidentul reclamat.

Iar pentru că au existat speculații privind apelul victimei la 112, s-a decis să fie dată publicității înregistrarea apelului telefonic al victimei”.

Sursa:jurnal.md