Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate au fost acceptate în calitate de membri observatori în Partidul Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă în cadrul Adunării Politice a PPE, desfăşurată la Bruxelles.

Europarlamentarul PPE, Siegfried Mureşan, le-a urat bun venit liderilor celor două partide, Andrei Năstase şi Maia Sandu, aflaţi în capitala UE, şi a menţionat că obiectivul Partidului Popular European este câştigarea de către cele două forţe antioligarhice a alegerilor parlamentare din 2018.

„De mâine, ne apucăm de treabă: pregătim strategia pentru alegerile parlamentare din Moldova din 2018. Obiectivul PPE este clar: să câştigăm aceste alegeri şi să dăm Republicii Moldova un guvern care să aducă Moldova mai aproape de Europa. Cetăţenii Republicii Moldova merită o clasă politică mai bună decât ceea ce au avut până acum”, a declarat Siegfried Mureşan

Este o zi istorică pentru parcursul pro-european al Moldovei, a menţionat preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

„Le mulţumim partenerilor noştri europeni pentru sprijinul acordat nouă şi oamenilor ţării noastre. În pofida tuturor greutăţilor, Platforma DA nu a cedat să lupte pentru oameni, pentru Demnitate, pentru Adevăr. În timpul protestelor, cât şi ulterior, am demonstrat consecvenţă în mesajul nostru despre consolidarea tuturor forţelor sănătoase şi puternice din Moldova pentru a lupta pentru drepturile fundamentale ale cetăţenilor noştri. Vreau să felicit toţi Oamenii Demnităţii, toţi cei care ne-au fost alături, în gând, dar mai ales în fapte, pentru susţinere şi implicare. Împreună, vom oferi Moldovei alternativa politică pe care o merită – cu oameni integri, curajoşi, responsabili şi înţelepţi. Rămânem uniţi şi luptăm până la capăt”, a declarat Andrei Năstase.

Precizăm că Platforma DA a depus o cerere de aderare la Partidul Popular European în martie curent.

Decizia privind aderarea Platformei DA la Partidul Popular European a fost luată pe 5 februarie curent, în cadrul celui de-al doilea Congres Extraordinar al partidului, la care au participat delegaţi din partea celor 36 de Organizaţii Teritoriale, precum şi invitaţi de onoare, membri ai Consiliului Marii Adunări Naţionale, reprezentanţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr şi ai segmentelor sociale aderente.

Sursa:jurnal.md

(27 accesari)