Platforma Demnitate şi Adevăr anunță că va avea un candidat în alegerile pentru primăria Chişinău

Imagine implicită

Platforma Demnitate şi Adevăr va avea un candidat la primăria Chişinău, dacă alegerile locale anticipate din capitală vor fi organizate, a spus liderul PPDA, Andrei Năstase, la un post de televiziune.

Andrei Năstase a mai spuscă a cerut sprijinul partenerilor din Partidul Acțiune și Solidaritate la acest capitol și va cere susținere și de la exponenții altor forțe politice, dar și societății civile.

„Noi considerăm că în momentul de față avem nevoie de un candidat puternic pentru primărie, un candidat care ar întruni mai multe calități, inclusiv un bun profesionist, dar și un lider politic care va fi capabil să câștige în fața binomului Plahotniuc-Dodon”, a declarat președintele PPDA, care a afirmat și că nu a primit încă un raspuns din partea PAS. Decizia privind candidatul PPDA la alegerile locale va fi făcută publică după ședința Consiliul politic național al formațiunii, care va avea loc sâmbătă, 3 martie.

De asemenea, președintele PPDA este de părere că scrutinul municipal este o șansă pentru opoziția pro-europeană, antioligarhică, democratică de a pune bazele unei alternanțe la puterea centrală printr-o victorie la aceste alegeri locale.În opinia lui, este evident că și Vladimir Plahotniuc, și Igor Dodon nu-și doresc aceste alegeri în capitală.

Sursa:europalibera.org