Platforma Demnitate și Adevăr va edifica duminică un partid politic

Imagine implicită

demnitate si adevarPlatforma Demnitate și Adevăr va edifica duminică o formațiune politică, în baza unui partid existent, au anunțat vineri mai mulți membri ai mișcării protestatare.
Potrivit acestora, partidul va fi edificat în baza revendicărilor populare, evocate în cadrul protestelor din 2015.

„În urma protestelor și a unui dialog steril cu actuala guvernare, protestatarii au împuternicit Consiliul Marii Adunări Naționale să identifice o alternativă politică care să aibă voinţa implementării acestor revendicări populare”, a declarat Andrei Năstase, președintele CMAN.
Potrivit lui Năstase, CMAN a decis să meargă pe varianta preluării unei forțe politice existente, în condițiile în care existau semnale că autoritățile să nu înregistreze un nou partid

„Am avut două opţiuni: edificarea unui partid de la zero, cu ieşirea în teritoriu, acumularea celor 4 mii de semnături sau edificarea pe o platformă existentă deja. Consiliul Marii Adunări Naţionale a decis cu unanimitate de voturi să alegem una existentă. Am ales Partidul ‘Forţa Poporului’”, a mai spus Năstase.

Membrii CMAN susțin că duminică, atunci când se va desfășura congresul partidului, se vor efectua mai multe modificări în cadrul conducerii formațiunii, precum și a denumirii.
De asemenea, în continuare partidul „va fi construit în baza criteriilor de integritate și profesionalism”, urmând ca în următoarele luni la formațiune să adere mai mulți membri.

„Avem deja peste 300 de CV-uri depuse pe platforma implicare.md. Sunt cetățeni din România, Federația Rusă, Statele Unite, Europa, Japonia chiar”, a declarat Alexei Munteanu, unul dintre voluntarii care au creat această platformă.
Partidul Forța Poporului a fost edificat în anul 2013, președinte al formațiunii fiind Nicolae Chirtoacă. Alexandru Slusari, membru al CMAN, este și vicepreședinte al acestui partid.

Sursa:independent.md