PLDM cere Procuraturii Generale inițierea unei cauze în cazul interceptărilor ilegale

Imagine postare

PLDM_12PLDM a reacționat astăzi la convorbirile apărute ieri în presă, despre care se presupune că cei interceptați ar fi șeful de la FISC, Nicolae Vicol, dar și premierul Vlad Filat, ministrul Dorin Recean, vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț.

„Calificăm faptul circulării acestor interceptări drept o gravă încălcare a legislației RM, precum și a drepturilor omului. Faptul că azi în Republica Moldova sunt interceptate primele persoane în stat, premierul, ministrul de interne, denotă că acest caz este o lovitură și asupra securității statului”, a spus Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM. Pistrinciuc mai spune că au fost încălcate drepturile la secretul corespondenței și viața privată.

Liberal-democrații acuză CNA-ul de acțiuni ilegale. „Ne întrebăm: dacă CNA  își permite interceptarea și trucarea interceptărilor primelor persoane în stat în scopul șantajului politic și pentru a servi intereselor unei persoane, cât de protejate sunt drepturile fiecărui cetățean?”, s-a întrebat vicepreședintele partidului.

În contextul celor anunțate, PLDM a solicitat Procuraturii Generale intentarea unei cauze împotriva persoanelor care au regizat acest scenariu. Procuratura Generală a confirmat că a fost pornit deja un dosar în acest sens.

Vă reamintim că astăzi, deputații PLDM l-au invitat pe directorul CNA la ședința fracțiunii. Viorel Chetraru a refuzat și a spus că va răspunde întrebărilor doar în plenul Parlamentului sau în comisiile permanente. Aleșii liberal-democrați insistă însă și îl roagă pe șful de la CNA să aleagă el locul și data desfășurării ședinței.