PLDM: Decizia CC este una strict politică

Imagine postare

live-briefing-urgent-la-pldm-1361368401După lungi ședințe la sediul partidului și la Guvern, Partidul Liberal Democrat declară că a luat act cu îngrijorare de decizia de ieri a Curții Constituționale „care este una strict politică și creează un precedent periculos pentru funcționarea statului de drept în Republica Moldova”.

După ce ieri, liderul PLDM, cel al PD și cel al grupului liberalilor reformatori au anunțat că sunt gata să semneze un acord din trei părți pentru crearea unei majorități parlamentare și votarea lui Vlad Filat în funcția de prim-ministru, astăzi, liberal-democrații spun că „spre regretul nostru, efortul depus de PLDM a fost anihilat de interese politice înguste”. Mai mult, PLDM declară că în ultima perioadă partidul „a făcut concesii fără precedent, acţionând în detrimentul partidului şi al liderului său”.

PLDM face apel către toţi actorii politici şi către toate instituţiile statului, cerîndu-le să se menţină în limita unor acţiuni legale, făcând abstracţie de interese care nu au nimic în comun cu interesul ţării şi al cetăţenilor.

La ora 15.00, președintele liberal-democraților Vlad Filat va susține o conferință de presă.