PLDM NU participă la formarea unei noi majorităţi parlamentare; Streleţ: PD nu e un partid pro-european

Imagine implicită

parlament golPartidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa la negocierile privind formarea unei noi majorităţii parlamentare. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de către Valeriu Streleţ.

„Am avut o discuţie lungă, care a durat aproximativ trei ore. Astfel, PLDM, prin majoritatea absolută a voturilor a celor care au participat la şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, a luat o decizie importantă. Având în vedere că Partidul Democrat nu este apreciat de către PLDM ca fi fiind un partid proeuropean şi faptul că PD a acaparat instituţiile statului şi că acest partid a acceptat anumite reforme în programul de guvernare doar de dragul formalităţilor. PLDM a decis că nu va participa la negocieri cu PD şi aliaţii săi pentru formarea unei viitoare majorităţi parlamentare”, a declarat Streleţ.

În context, Valeriu Streleţ a menţionat că Partidul Democrat trebuie să-şi asume consecinţele demiterii guvernului.

„PLDM şi-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul ţării şi a implementat reforme importante, iar acum, odată ce democraţii au provocat deliberat această criză politică, trimiţând în demisie un guvern proeuropean, care uşor putea fi transformat într-un guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere la invitarea grupului Leancă la discuţii. Acum, PD este responsabil să găsească soluţii pentru a crea majoritate parlamentară şi să-şi asume responsabilitatea guvernării de mai departe”, a adăugat fostul premier Valeriu Streleţ, precizând că, la momentul actual, există presiuni şi atitudini sfidătoare şi arogante din partea oficialilor de prim rang al PD.
Sursa:jurnal.md