PLDM şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul unic al forţelor antioligarhice, Andrei Năstase, la alegerile din capitală

Imagine implicită

Partidul Liberal Democrat din Moldova susţine candidatul unic al forţelor antioligarhice, Andrei Năstase, la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Reprezentanţii PLDM spun că decizia Biroului Politic este motivată de necesitatea unificării forţelor politice de dreapta ca răspuns la tentativele tot mai vădite din partea Partidului Democrat de acaparare a instituţiilor statului şi uzurpare a puterii în Republica Moldova.

Membrii PLDM au făcut apel către forţele democratice din RM privind susţinerea candidatului unic al forţelor antioligarhice la alegerile de la Primărie.

„Facem apel în continuare către toate partidele cu adevărat democratice şi proeuropene, să-şi unifice forţele în vederea unei riposte colective şi organizate împotriva încercării socialiştilor şi democraţilor de a uzurpa puterea în capitală. PLDM speră că raţiunea va învinge calculele înguste ale celor care au un singur scop, menţinerea la guvernare”, se arată într-un comunicat.

Amintim că liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a fost desemnat candidat comun al forţelor antioligarhice la alegerile pentru Primăria Capitalei. Şi Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-a anunţat susţinerea pentru liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Decizia forţelor antioligarhice de a se implica în bătălia pentru Primăria capitalei cu un candidat comun a fost salutată peste Prut. Conducători de administraţii municipale şi judeţene din România, care reprezintă adevărate modele de administrare urbană, l-au felicitat pe Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md