PLDM: Solicităm PL-ului să oprească șantajul politic

Imagine postare

Vadim_PistrinciucCu doar o oră mai târziu conferinței de presă susținute de liderul PL, Mihai Ghimpu, vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc  a dat replica colegilor din alianță. „Solicităm PL-ului stoparea agendei sale de șantaj politic și să se abțină de la acțiuni care ar duce direct la provocarea alegerilor anticipate”, a spus Pistrinciuc.

PLDM-ul crede că declarația de azi a lui Mihai Ghimpu se încadrează perfect în șirul mesajelor de șantaj pe care partidul le primește zilnic.  „Ieșirea de astăzi a domnului Ghimpu ne-a confirmat o dată în plus că aceste interceptări ilegale, acțiuni de intimidare politică nu sunt întâmplătoare. Este evident că dumnealui, în coordonare cu fostul prim-vicepreședinte, dorește provocarea alegerilor anticipate” , concluzionează liberal-democrații. De asemenea, Vadim Pistrinciuc mai declară că este foarte straniu faptul că domnul Ghimpu, fiind jurist de altfel, tolerează și încurajează fărădelegea, intentarea dosarelor politice, a interceptărilor ilegale și acțiunile de poliție politică similare celor din perioada comunistă. „Să înțelegem că își schimbă orientarea valorică?”, se întreabă liberal-democratul.

Vă amintim că liderul PL, Mihai Ghimpu, a cerut în această după-amiază, demisia premierului, în contextul dosarele intentate de CNA. Ghimpu a mai spus că Partidul Liberal pledează pentru exercitarea deplină a mandatului oferit de electorat AIE până în 2014.