Pleacă Schuebel, vine Tapiola

Imagine postare

63F8E724-65F6-1EB4-184D-74A25AFFCED0Din septembrie ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova va fi Pirkka Tapiola. Asta pentru că mandatul delegatului Dirk Schuebel expiră pe 31 august.

 Potrivit unui comunicat al Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a fost numit în funcţia de ambasador UE la Chișinău în aprilie 2013. Acesta își va începe mandatul în septembrie 2013.

Înainte de plecare, Schuebel a mulțumit presei pentru interesul sporit față de relația europenilor cu Republica Moldova. „Ţin să mulţumesc presei din R. Moldova pentru interesul continuu faţă de evenimentele care au marcat colaborarea dintre UE şi R. Moldova. Abordarea obiectivă şi profesionistă a tuturor aspectelor legate de UE – Republica Moldova a contribuit, în primul rînd, la informarea corectă a cetăţenilor ţării privind dinamica relaţiilor dintre UE şi Republica Moldova, precum şi priorităţile de colaborare. Presa din R. Moldova a progresat semnificativ în ultimii ani şi-mi exprim ferma convingere că va rămîne unul dintre principalii actori în informarea societăţii şi formarea opiniei publice a ţării”, a declarat oficialul.

Dirk Schuebel a fost ambasador din partea Uniunii Europene la Chișinău din noiembrie 2009.

Pirkka Tapiola este diplomat finlandez. A exercitat funcția de consilier în cadrul SEAE pe probleme de dezvoltare în Europa de Est și Asia Centrală.  De asemenea, Tapiola a ocupat funcția de consilier superior la Consiliul Uniunii Europene, iar anterior a lucrat în calitate de diplomat finlandez în Ucraina și Thailanda.