PNL România a ratificat acordul de colaborare cu Platforma DA și PAS; Andrei Năstase, prezent la reuniune

Imagine implicită

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal din România a ratificat ieri acordul de colaborare cu Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma Demnitate şi Adevăr. „Sunt formaţiuni cu care PNL a semnat un acord de colaborare pe care l-am ratificat în reuniunea Biroului Executiv”, a declarat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban. Totodată, PNL are un acord de colaborare mai vechi cu Partidul Liberal Democrat.

La reuniune a fost prezent și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor antioligarhice proeuropene la primăria Chișinău.

„Este prezent alături de mine domnul Andrei Năstase, care este preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr din Republica Moldova, candidat la funcţia de primar al Chişinăului din partea alianței formate din Partidul Acţiune-Solidaritate al Maiei Sandu, din partea Platformei Demnitate şi Adevăr, cu susţinerea PLDM. Toate aceste trei formaţiuni sunt membre ale Partidului Popular European şi sunt formaţiuni cu care Partidul Naţional Liberal a semnat un pact de colaborare, pe care l-am ratificat în reuniunea Biroului Executiv şi am avut plăcerea să îl avem invitat pe domnul Andrei Năstase pe care l-am invitat să vă adreseze câteva cuvinte”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

La rândul său, Andrei Năstase, a declarat în cadrul ședinței PNL:

„Sunt aici la Bucureşti pentru a pune în practică acordul nostru de colaborare cu PNL, partid partener al nostru în cadrul familiei Popular Europene. (…) Încerc să preiau cât mai multă experienţă, cât mai multă expertiză, cele mai de succes proiecte pe care vreau să le transpun şi la Chişinău. Mi-am făcut o prioritate din proiectele transfrontaliere, acordurile de înfrăţire dintre autorităţile publice locale de pe cele două maluri ale Prutului şi asta am de gând să fac într-o nouă calitate pe care o putem obţine după 20 mai în cadrul alegerilor municipale la Chişinău”.

Sursa:jurnal.md