Partidul Naţional Liberal din România salută desemnarea lui Andrei Năstase drept candidat unic al forţelor anti-oligarhice la funcţia de primar al municipiului Chişinău.

Într-un comunicat de presă, una dintre principalele formaţiuni politice de peste Prut susţine decizia partidelor din Republica Moldova, membre ale Familiei Popular Europene, de a susţine un candidat unic în alegerile locale din 20 mai 2018.

„Alianţa partidelor pro-europene din Republica Moldova pentru susţinerea unui singur candidat la alegerile din Chişinău este soluţia pentru a salva oraşul din mâinile oligarhilor”, se spune în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal din România.

Politicianul român a salutat şi crearea unei alianţe anti-oligarhice în vederea scrutinului parlamentar din acest an.

„Mă bucur că fraţii noştri de peste Prut, membri ai Partidul Popular European, au ajuns la un acord în efortul de coagulare a forţelor democratice pro-europene pentru a candida cu şanse de succes la alegerile pentru Primăria Chişinău şi la alegerile parlamentare din Republica Moldova care au loc în cursul acestui an”, a adăugat Ludovic Orban.

Amintim, că la 26-27 martie o delegaţie a PNL a fost prezentă în Republica Moldova. Membrii delegaţiei au luat act de situaţia dramatică în care a fost adusă Republica Moldova de guvernarea oligarhică Plahotniuc-Dodon.

În cadrul vizitei a fost semnat un protocol de parteneriat şi colaborare politică între PNL România şi Platforma Demnitate şi Adevăr. Necesitatea semnării Protocolului a fost argumentată inclusiv  prin „consecinţele nefaste pentru cetăţeni de pe urma guvernărilor păguboase PSD-ALDE şi PD-PPEM „care, din lipsă acută de viziune, periclitează viitorul democratic şi prosper al cetăţenilor din România şi Republica Moldova.”

Protocolul prevede crearea unui Comitet pentru coordonarea activităţilor bilaterale, instituirea unui  mecanism de cooperare în domeniul relaţiilor cu diaspora, colaborarea pe diverse domenii, inclusiv informational, etc.

Sursa:jurnal.md

(22 accesari)