Poporul își vrea banii înapoi

Imagine implicită

miting 5 aprileiAșadar, este oficial!
Pe 3 mai, la orele 13, Platforma Civică Demnitate și Adevăr organizează un Miting de protest în plin centrul Chișinăului, în cadrul căruia va cere guvernării compromise să returneze miliardul de euro jefuit de la poporul Moldovei!

Astfel, Platforma Civică Demnitate și Adevăr a lansat un Apel către cetățenii Moldovei cu îndemnul de a-l face public, de la om la om!

APEL

către cetăţenii Republicii Moldova

Stimați compatrioți!

La acțiunile de protest din 5 aprilie 2015, organizate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr, mii de cetățeni ai Republicii Moldova, au adoptat cu vot unanim o Rezoluție cu revendicări, prin care au cerut guvernanților anchetarea completă a evenimentelor din aprilie 2009, investigarea cât mai rapidă a crimelor recente din sistemul financiar-bancar, pedepsirea profitorilor reali şi a complicilor acestora, returnarea resurselor furate, adoptarea urgentă a măsurilor menţionate în „Notele informative” ale partenerilor de dezvoltare pentru neadmiterea în continuare a crimelor cu asemenea caracter.

De asemenea, s-a cerut reformarea și depolitizarea justiției, instituțiilor publice de reglementare specializate; invitarea misiunii EuroLex și a experților europeni în domeniu, cu scopul preluării conducerii Procuraturii Generale, a Centrului Național Anticorupție, a Serviciului Vamal al Republicii Moldova; desconcentrarea şi transparentizarea proprietarii mass-media, în vederea asigurării unei reflectări adecvate a evenimentelor de interes public.

Până la această oră niciuna dintre revendicările înaintate de cetățeni nu a fost îndeplinită.
Mai mult decât atât, guvernarea a continuat șirul de crime împotriva propriului popor prin asumarea răspunderii pentru Legea Bugetului și politica bugetar-fiscală, încălcând Constituția Republicii Moldova, împovărând cu impozite și taxe grele cetățenii săi. Acum moldovenii de rând, aruncați la limita subzistenței, vor fi obligați să muncească din greu, pentru a suplini bugetul jefuit de criminali.

În aceste condiţii, PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ŞI ADEVĂR (DA), constituită pentru angajarea într-un dialog larg a segmentelor interesate de depăşirea stării de captivitate a statului, neafiliată politic, organizează, la 3 mai, 2015, cu începere de la orele 13, un nou miting de protest în Scuarul Catedralei cu următoarele deziderate:

1.Restituirea necondiționată a miliardului de euro jefuit de guvernanți
2.Demisia necondiționată a conducerii Procuraturii, CNA, CNI, CSJ, Curții de Apel Chișinău, instanțelor din capitală, Consiliul Concurenței, Serviciului Vamal și inițierea procesului real de reformare a instituțiilr sus-numite
3. Renunțarea imediată la atacurile antidemocratice asupra libertății presei prin adoptarea amendamentelor legislative coercitive la adresa jurnaliștilor și prin aplicarea unor strategii mafiote pentru a elimina de pe piață posturi de televiziune incomode.
4. Reiterarea revendicărilor încluse în Rezoluția adoptată la mitingul de protest din 5 aprilie, curent.

Cererea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr a fost depusă la Primărie.

Dacă suntem cu adevărat oameni ai cetăţii şi ne dorim o societate bazată pe demnitate şi adevăr, dacă vrem pedepsirea penală a vinovaţilor şi sechestrarea averilor ilicite ale marilor corupţi, dacă vrem instituţii libere şi pedepsirea severă a infractorilor, a sosit ora deşteptării şi implicării fiecăruia dintre noi! A venit timpul să ne manifestăm solidar şi public!

PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ŞI ADEVĂR
Chişinău, 16 aprilie 2015