PPDA: Se fac persecuții fără precedent asupra activiștilor noștri din partea instituțiilor și presei controlate de Plahotniuc

Imagine implicită

Persecuțiile activiștilor Platformei Demnitate și Adevăr au căpătat o amploare fără precedent în ultima perioadă, în comiterea lor fiind implicate mai mute instituții de stat și media controlate de Plahotniuc, declară formațiunea politică într-un comunicat de presă:

„Doar în ultimele câteva zile au fost supuși unor persecuții total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbițchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev, alți membri și simpatizanți ai Platformei DA”.

Potrivit PPDA, campania de hărțuire, intimidare și denigrare a fost amplificată anume acum din mai multe motive.

„În primul rând, e vorba de o tentativă jalnică de înfricoșare a cetățenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranța că acțiunea populară nu va avea anvergura scontată. Este dovedit faptul că țintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilități clare pentru a asigura buna organizare și desfășurare a protestului.

În al doilea rând, se repetă situația când Plahotniuc și sculele sale penale comit ilegalități și ponegresc în cel mai mârșav mod Platforma Demnitate și Adevăr tocmai în perioada în care organismele internaționale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice și al liderilor lor. Campaniile de denigrare și intimidare sunt pe larg oglindite în presa mogulului psihopat, pentru a demoniza și incrimina oponenții politici, astfel influențând artificial simpatiile și antipatiile politice”, se arată în comunicat.

„Modalitățile de intimidare sunt multiple: percheziții directe la domiciliu, controale la oficii pe motive inexistente, în prezența echipelor de filmare de la Publika TV, urmărire în plină zi, filare, interceptare a convorbirilor telefonice (inclusiv a celor întreținute cu părinții, rudele și prietenii), organizare a diversiunilor (situația creată la Coșcodeni, Sângerei) etc. Campania de persecuție se extinde și asupra persoanelor care participă la organizarea în teritoriu a întâlnirilor liderilor Platformei Demnitate și Adevăr cu cetățenii deșteptați, dornici să afle adevărul despre situația reală din Republica Moldova. Însă, în ciuda încercărilor insistente de intimidare și defăimare, în cadrul acestor întâlniri de suflet, oamenii ne încurajează și ne susțin. Ei știu că guvernarea lovește în noi atât de disperat, tocmai pentru că anume de noi se teme cel mai mult”, se mai arată în textul comunicatului.

Formațiunea politică afirmă că-i va apăra ferm pe toți cei supuși „atacurilor mârșave ale unei puteri criminale, putrede, ipocrite și lipsite de legitimitate” și cheamă cetățenii să protesteze în centrul Captailei duminică, 17 septembrie.

Amintim că ieri, „Partidul Nostru” a acuzat structurile polițienești și „regimul lui Plahotniuc” de inimidare și amenințare cu deschiderea dosarelor penale consilierilor și primarilor aleș din partea „Partidului Nostru”, în cazul în care aceștia nu vor părăsi rândurile formațiunii sau nu vor adera la PDM. Democrații au preferat să nu comenteze acuzațiile.

Sursa:agora.md