Precizarea lui Timofti: „PD l-a propus doar pe Plahotniuc la funcția de premier”

Imagine implicită

timoftiPreședinția anunță că Partidul Democrat a propus șefului statului o singură candidatură la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, acea a lui Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al PD, deși liderul democraților, Marian Lupu, spune că PD a prezentat o listă de patru candidaturi, lucru confirmat și de către președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Reacția Președinției vine la scurt timp după consultările președintelui Nicolae Timofti cu liderii PL, PLDM, PD și grupul Leancă, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

„Precizare: La întâlnirea președintelui Nicolae Timofti cu lideri ai Partidului Democrat, desfășurată luni, 14 decembrie, la Reședința prezidențială de la Condrița, reprezentanții PD i-au propus șefului statului o singură candidatură la funcția de prim ministru al Republicii Moldova, acea a domnului Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al PD”, anunță Președinția.

De menționat că, ieri, 15 decembrie, atât președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, cât și liderul PD, Marian Lupu, au confirmat că democrații au propus președintelui Nicolae Timofti o listă din patru candidaturi la funcția de prim-ministru.
Pe lista PD se regăsește oligarhul și fostul prim-vicepreședinte PD, Vladimir Plahotniuc, președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele PD, Marian Lupu și fostul premier, actualul președinte PPEM, Iurie Leancă.

Tot ieri, Presedinția anunța faptul că președintele Timofti a avut o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze la funcția de premier pe domnul Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat.

Sursa:independent.md