ciolosDeclaraţie tranşantă a premierului Dacian Cioloş în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen: „Nu trebuie să ne milogim, atunci când ne susţinem punctul de vedere”, a spus prim-ministrul.

„România a făcut eforturile pentru a îndeplini criteriile de aderare la Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. (…) România a sugerat de mai multă vreme o aderare în trepte la spaţiul Schengen.

O primă aderare la spaţiul aerian, care poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen”, a spus premierul Dacian Cioloș, care a participat, luni, la summitul informal al UE de la Bruxelles consacrat problemei imigrației ilegale.

Dacian Cioloș a precizat că integrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne în continuare un obiectiv important, chiar dacă viitorul Schengen e pus sub semnul întrebării de criza refugiaţilor.
Dacian Cioloş face astăzi o vizită oficială în Olanda, ţară care s-a opus vehement aderării României la Spaţiul Schegen.

Sursa:digi24.ro

(28 accesari)