Premierul Gaburici, invitat de Platforma DA în faţa Bibliotecii Naţionale a Moldovei

Imagine implicită

Nastase 3 mai 2015UPDATE//Premierul Chiril Gaburici insistă ca întâlnirea cu membrii Grupului de Iniţiativă al Platformei Civice Demnitate și Adevăr să aibă loc la Guvern şi nu în faţa Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, acolo unde l-au invitat reprezentanţii societăţii civile.

Platforma Civică Demnitate și Adevăr îl invită pe premierul Chiril Gaburici în fața Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, la ora 17:30. Decizia a fost luată astăzi, de membrii Grupului de Iniţiativă al Platformei DA.

În plus, Platforma Civică a anunțat că este de acord să discute cu șeful Executivului în prezența presei libere și independente și că nu vor negocia şi nu vor accepta compromisurile puterii.

„Membrii grupului de iniţiativă ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr vor înmâna premierului Rezoluţia mitingului comemorativ din 5 aprilie curent, Rezoluţia Mitingului de protest din 3 mai 2015, pentru a fi transmisă Consiliului alianţei, în mod expres lui Plahotniuc, Filat şi Voronin pentru a fi îndeplinite conform doleanţelor populare”, se arată într-un comunicat emis de Platforma DA.

Conform Rezoluţiei adoptate în unanimitate de cei peste 50 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, guvernanţii sunt obligaţi să îndeplinească revendicările în termen de două săptămâni. În cazul în care factorii decidenţi vor neglija dezideratele legitime ale protestatarilor, Platforma Civică  Demnitate şi Adevăr îşi rezervă dreptul de a continua protestele paşnice, dar şi alte acţiuni legale pentru a determina puterea compromisă să reacţioneze întocmai şi adecvat.