Premierul sud-coreean a demisionat, după ce numele său a apărut într-un scandal de corupție

Imagine implicită

PREMIER COREEANPremierul sud-coreean Lee Wan-koo şi-a anunţat luni demisia. Oficialul este implicat într-un scandal de corupție alături de alți politicieni sud-coreeni, informează UNIMEDIA.

Acesta a transferat vicepremierului conducerea Cabinetului, fiind în aşteptarea acceptării demisiei de către preşedinta Park Geun-hye CNN.

Îndemnurile la demisia lui Lee Wan-koo au apărut după ce un magnat, Sung Woan-jong, a fost găsit spânzurat de un copac, la Seul, pe 9 aprilie, o aparentă sinucidere. Magnatul, anchetat pentru fraudă şi mită, a lăsat un bilet de adio cu o listă a numelor şi sumelor de bani pe care le-a dat unor oficiali de rang înalt, printre care şi colaboratori ai preşedintei.

Park Geun-hye este la curent cu intenţia premierului de a demisiona, despre care a afirmat că este „regretabilă”, potrivit biroului preşedinţiei. Park Geun-hye a declarat că ia acuzaţiile foarte în serios. Înainte să plece într-o vizită în America Centrală şi de Sud, ea a condamnat corupţia politicienilor sud-coreeni. „Corupţia şi răul adânc înrădăcinat sunt probleme care conduc la luarea vieţii oamenilor. Luăm acest lucru foarte în serios”, a spus ea.

Lee Wan-koo şi alţi şapte politicieni cu legături cu preşedinta sud-coreeană sunt anchetaţi. O echipă specială de procurori a fost creată pentru a investiga cazul.

El a negat ferm acuzaţiile care i se aduc, în contextul escaladării scandalului. „Dacă există vreo probă, îmi voi da viaţa. Ca premier, voi accepta mai întâi ancheta Procuraturii”, a spus el.
Ea se află în Peru şi urmează să revină în ţară pe 27 aprilie.

Sursa:unimedia.info