valcovDarius Vâlcov este oficialul cu cel mai înalt rang care dimisionează din cauza corupţiei, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, scriu principalele agenţii de presă internaţionale, citând anunţurile pe Facebook şi la televizor ale premierului Victor Ponta.

Fostul ministru de Finanţe este oficialul cu cel mai înalt rang care demisionează în urma unor acuzaţii de corupţie, comentează REUTERS, precizând că acesta neagă acuzaţiile care i se aduc în cadrul unei anchete penale în care este suspectat de abuz de putere pe când era primar.
„Am vorbit cu Darius Vâlcov astăzi (duminică) la prânz şi mi-a înmânat demisia”, citează agenţia anunţul pe care Ponta l-a făcut la un post de televiziune, precizând că premierul i-a acceptat demisia, dar fără să ofere alte detalii despre gest.

Nici fostul ministru şi nici ministerul nu au putut fi contactate imediat pentru a comenta imediat, precizează agenţia, care scrie că preşedintele României i-a cerut duminică premierului să înceapă „procesul de înlocuire a lui Vâlcov”, apreciind că acesta „afectează activitatea şi credibilitatea Guvernului”.

Ïnvestigaţia este o lovitură pentru Ponta, după ce a fost înfrânt de Iohannis în alegerile prezidenţiale din noiembrie, comentează agenţia, adăugând că atât socrul, cât şi cumnatul săi sunt investigaţi în cazuri separate. Partidul Social Democrat (PSD), pe care-l conduce, organizează luna aceasta un congres, în care leadershipul îi poate fi contestat, în timp ce opoziţia de centru-dreapta a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură anul acesta, notează agenţia.

BLOOMBERG citează anunţurile pe care Ponta le-a făcut pe Facebook după ce a acceptat demisia lui Vâlcov, cu privire la prezentarea „în perioada următoare” a unui înlocuitor şi continuarea modificării prevederilor fiscale şi tăierea taxelor.
„I-am solicitat ministrului Vâlcov să finalizeze noile reguli fiscale, care sunt absolut fundamentale pentru accelerarea creşterii economice”, citează agenţia anunţul premierului postat duminică seara pe Facebook.

Procurorii depun eforturi să oprească „secătuirea fondurilor publice”, vizând mai ales oficiali de rang înalt şi oameni de afaceri, scrie agenţia, care constată că anul trecut condamnările pentru corupţie au atins „cel mai mare număr de la prăbuşirea comunismului”.

Sursa:mediafax.ro

(129 accesari)