Presa Kremlinului, despre Plahotniuc: În Europa nimeni nu dă mâna cu el; E toxic pentru toți, iar „mărul otrăvit” e la Dodon

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este toxic pentru toate partidele care au intrat în Parlament. „Mărul otrăvit” s-a rostogolit la Igor Dodon, pentru care o alianță cu PD va însemna moartea politică.

Este opinia jurnalistui rus Dmitri Kiseliov, expusă în cadru emisiunii sale la „Rossia 1”.

Plahotniuc este oligarhul nr. 1 în Moldova. Acesta se consideră stăpânul țării. Al întregii țări, inclusiv tot business-ul și toate ramurile puterii. În Europa nimeni nu dă mâna cu el, iar partidul său, zis „Democrat”, flutură steaguri albastre cu steluțe galbene, folosindu-l drept paravan”, comentează Dmitri Kiseliov în cadrul emisiunii sale.

Acesta amintește că șeful PD „s-a afirmat ca proxenet, punând la dispoziție tinere unor persoane cu funcții înalte”. „În acest mod, Plahotniuc își făcea relații”, continuă jurnalistul rus.

Referindu-se la situația post-electorală din Republica Moldova, Kiseliov afirmă că o coaliție dintre Plahotniuc și Dodon va însemna moartea politică pentru cel din urmă.

„Plahotniuc este toxic pentru toți. Unul din liderii de dreapta, Maia Sandu, chiar l-a numit „mărul otrăvit”. Deși cei de dreapta, ca niște băieți cinstiți, nu se văd alături de Plahotniuc. „Mărul otrăvit” s-a rostogolit la Dodon. Pentru Dodon personal asta este o ceașcă cu otravă, o moarte politică. Reputația poate fi pierdută o singură dată”, mai spune Kiseliov.

Sursa:jurnal.md

(61 accesari)

Related Posts

Politic

Șeful adjunct al IGP și cel al INI au demisionat: Anunțul Poliției

Politic

Decizia de ultimă oră a Parlamentului: Șefii de la CNPF, CC, ANRE și CA și-ar putea pierde funcțiile

Politic

Blocul comuniștilor și socialiștilor își desemnează candidații la CEC

Politic

Iurie Podarilov este noul șef al Inspectoratului General de Poliție

Politic

Reacția SIS după ce Natalia Morari a acuzat instituția de santaj. Jurnalista a recunoscut că tatăl copiului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon

Politic

Comisia de resort a aprobat avizul de numire a candidatei Tamarei Gheorghița în funcția de secretar seneral al Parlamentului

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *