NicolaeTimoftiNicolae Timofti este dispus să se întîlnească chiar astăzi cu foștii lideri de alianță pentru a desemna prim-ministrul, desigur dacă aceștia ar ajunge la o înțelegere privind noua formulă de guvernare. Declarația aparține purtătorului de cuvînt al Președintelui Timofti, în cadrul emisiunii Ediție Specială de la Jurnal TV.

 Țurcanu precizează că șeful statului este echidistant față de vreun pretendent la funcția de premier. ”Președintele țării va lua în calcul toate candidaturile la funcția de prim-ministru, inclusiv și cea a lui Vlad Filat”. Purtătorul de cuvînt a menționat că toți pretendenții la fotoliul de premier au șanse, important să împărtășească valori europene. “Nici nu ar fi corect ca șeful statului să facă abateri de la normele constituționale pentru a avansa vreo candidatură”, a relatat Vlad Țurcanu.

Nicolae Timofti urmează să se consulte cu partidele parlamentare privind desemnarea unui nou candidat la fotoliul de șef al Executivului. Partidul Comuniștilor a refuzat să participe la negocieri și cere alegeri parlamentare anticipate. Pînă la desemnarea unui nou șef al Guvernului, Vlad Filat exercită atribuțiile de prim-ministru.

 

 

 

(369 accesari)