Pompa de benzinaCompania petrolieră „Tirex Petrol” a afişat în această dimineaţă preţuri mai mari pentru motorina şi benzina vândută cu ridicata. Un litru de benzină cu cifra octanică 95 costă 17,05 lei, cu 60 de bani mai mult, iar unul de motorina – 16,35 de lei, o scumpire cu aproape 80 de bani.

Tot astăzi, compania petrolieră „Lukoil Moldova” a majorat preţul pentru motorină şi benzină comercializată angro. Un litru de benzină cu cifra octanică 95 costă 14,90 de lei, cu 40 de bani mai mult, iar unul de motorină – 14,20 de lei, o majorare cu 60 de bani.

De mâine, compania petrolieră „Rompetrol Moldova” la fel va majora preţul pentru motorina şi benzina vândută cu amănuntul. Un litru de benzină cu cifra octanică 95 va costa 17,30 de lei, cu 90 de bani mai mult, iar unul de motorină – 16,50 de lei, o creştere a preţului cu 90 de bani.

„Scumpirea este condiţionată de deprecierea leului în raport cu dolarul. Companiile petroliere au motivat că achiziţionează produsele petroliere în valută străină”, a precizat pentru Jurnal.md şeful Serviciul de Presă al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE), Anatol Barbei.

De menţionat că aceste trei companii acoperă peste 50 la sută din piaţa petrolieră a Republicii Moldova.

Sursa:jurnal.md

(110 accesari)