Primăria și Guvernul s-au autosesizat în urma accidentului de ieri

Imagine postare

luminarePe lîngă condoleanțele exprimate, Primăria și Guvernul vor oferi sprijin financiar familiilor celor opt tineri care au decedat în urma accidentului rutier din noaptea de 14 august.

Întrucît accidentul s-a produs pe strada Muncești din Chișinău, Primăria va oferi celor opt familii cîte 10 mii de lei. Într-un comunicat de presă, municipalitatea exprimă condoleanțe și regretul pentru cele întîmplate.

În cadrul ședinței Guvernului de ieri, Iurie Leancă a adresat condoleanțe familiilor îndoliate și a vorbit despre posibilitatea de ajutorare, însă fără anumite precizări. Premierul astăzi va convoca şedinţa Consiliului Naţional pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere cu scopul de a efectua o analiză riguroasă a situaţiei în acest domeniu şi a stabili măsurile necesare de prevenire a accidentelor în trafic, inclusiv în ceea ce ţine de realocarea de fonduri pentru Poliţia de Patrulare, extinderea activităţilor de tipul “Nopţile albe”, amplificarea acţiunilor de educare a populaţiei, asigurarea marcajelor rutiere.

Amintim că în noaptea de 14 august, 8 tineri din Floreni, Anenii Noi au decedat într-un accident rutier în timp ce se îndreptau către un club karaoke din Capitală. Se spune ca automobilul condus de un minor de 17 ani avea viteza de 200 km/h.