Ar fi fost deschise căi noi spre inovație și modernizare, elaborate măsuri de decongestionare a traficului, de asigurare a unei alimentații sănătoase a copiilor din grădinițele și școlile din Chișinău și suburbii și multe alte lucruri care sunt trecute astăzi cu vederea în mod iresponsabil, mai spune liderul Platformei Demnitate și Adevăr. „Vă asigur că împreună cu echipa mea aș fi preluat cele mai eficiente, cele mai bune practici de administrare a orașului în fiecare problemă concretă. Viena, Paris, Bruxelles și alte capitale europene reprezintă modele de bună administrare, de unde putem prelua exemple de proiecte bine elaborate și eficiente. Soluții există, ele își așteaptă implementarea și aceste timpuri vor veni”, a mai spus Năstase.

„Va veni timpul când Chișinăul va deveni un oraș european bazat pe cele mai noi tehnologii de dezvoltare, când tinerii vor dispune de locuri de muncă aici, acasă, iar bătrânii se vor bucura de odihna binemeritată și-și vor plimba nepoțeii prin frumoasele parcuri municipale, când procesul educațional va fi gestionat de cadre didactice plătite după merit, medicii buni nu vor mai pleca din țară, iar chișinăuienii vor beneficia de servicii de sănătate prietenoase. Spun asta bazându-mă pe experiența bunilor mei prieteni și ai dumneavoastră, primarii Clujului, Alba Iuliei, Oradei care au reușit să transforme aceste orașe în adevărate minuni ale civilizației europene”, crede liderul DA.

„Dragi prieteni, e Ziua Chișinăului, e ziua capitalei și a orașului nostru de suflet. Cât mi-aș dori să fiu acolo, împreună cu voi, să discutăm despre cât de mare este dorința noastră de schimbare. Sunt însă departe de casă și de voi tocmai pentru a acumula experiența, inovația și bunele practici ale prietenilor noștri de peste ocean, pentru a explica decidenților de aici ce se întâmplă în Moldova și ce trebuie să schimbăm pentru a face viața oamenilor mai bună, mai prosperă, mai plină de libertate”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md