Primarul de Oradea: Dacă va câștiga Năstase primăria capitalei, atunci există posibilitatea să se facă schimbări rapide

Imagine implicită

Dacă va câștiga Andrei Năstase primăria capitalei, atunci există posibilitatea să se facă schimbări rapide, a spus Ilie Bolojan, primarul de Oradea, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Îl respect pe Andrei Năstase pentru că a fost în vizită la Oradea. A venit să vadă în orașele care s-au dezvoltat mult în România cum ar fi Alba-Iulia,Cluj, cele mai bune practici pe care noi le-am implementat”, a spus Ilie Bolojan.

 „Am putut să stau cu el o zi și să-i prezint lucrurile pe care noi le-am făcut bine și să discut tot felul de soluții de bună guvernare pe care, dacă ar câștiga primăria la legeri, să le pună în practică. Și acum văzând cum arată Chișinăul astăzi, dacă va câștiga Andrei Năstase și sper să câștige, atunci există posibilitatea să se facă schimbări rapide”, susține primarul de Oradea.

De asemenea, primarul de Oradea a spus ce ar trebui de schimbat în Chișinău.

„În Chișinău am observat că blocurile vechi construite în perioada comunistă sunt la o distanță suficient de bună, permițând amenajarea unor locuri de parcare, chiar dacă nu arată bine. Acolo unde s-au construit blocuri în ultimii ani am văzut o densitate prea mare. Cred că trebuie o severitate mai mare atunci când se eliberează autorizațiile de construcție, pentru a se respecta niște reguli. Nu poți să construiești un bloc dacă nu ai cel puțin un loc de parcare pe aparatment”, a spus Ilie Bolojan.

„O altă chestiune pe care am remarcat-o și poate fi corectată este reabilitarea blocurilor. Sunt izolate termic iar factura pentru perioada de iarnă scade la jumătate”, a spus primarul de Oradea.

De asemenea, Ilie Bolojan susține că „se poate face o ordine mai bună în ceea ce privește parcările. Și calitatea trotuarelor ar putea fi făcută mai bine”.

Sursa:jurnal.md