radeni straseniScandal în satul Rădeni din raionul Străşeni. Mai mulţi localnici îl acuză pe primarul Petru Răbdău, ales pe listele PD, că ar fi înstrăinat 100 de hectare de păşune fără a se consulta cu populaţia.

Oamenii se arată îngrijoraţi că nu vor mai avea unde să-şi pască animalele din gospodării. Pe de altă parte, edilul respinge învinuirile şi spune că a vândut doar câteva hectare de pământ şi acelea de calitate nu tocmai bună.

Potrivit localnicilor din Rădeni, Străşeni, actualul primar ar fi bătut palma cu un om de afaceri, căruia i-ar fi vândut 100 de hectare din păşunile satului. Tranzacţia ar fi avut loc un an în urmă, iar populaţia băştinaşă ar fi aflat despre ea când era deja târziu. Oamenii spun că au scris plângeri la Procuratură, dar problema a rămas nerezolvată.

Sătenii spun că primarul le-a făcut promisiuni deşarte în timpul campaniei electorale, atunci când s-ar fi angajat să pună capăt înstrăinării proprietăţii publice.

Grupul de iniţiativă a semnat o declaraţie pe care a expediat-o Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Procuraturii Generale, Ministerului de Interne, Ministerului Mediului, dar şi ambasadelor acreditate la Chişinău. Oamenii solicită implicarea autorităţilor în soluţionarea acestei probleme. La rândul său, primarul satului Rădeni, Petru Răbdău, neagă vehement că ar fi lăsat localitatea fără o parte din imaşuri.

Sătenii din Rădeni spun că nu se vor da bătuţi şi vor organiza duminică o adunare a localităţii, la care i-au invitat pe reprezentanţii guvernării, dar şi pe mai mulţi ambasadori.

Sursa:jurnal.md

(47 accesari)