filat_200909181101540Negocierile privind crearea unui nou Guvern sunt în plină desfășurare. Vlad Filat și Marian Lupu au  avut o discuție între patru ochi. Cei doi spun că vor încerca să ajungă la un compromis. Discuții bune au avut loc și cu  neafiliatul Sergiu Sîrbu. Socialistul Igor Dodon deja a decis că nu va vota candidatul președintelui.

După prima întrevedere cu Vlad Filat, președintele Parlamentului a declarat că „Pe noi ne interesează eficienţa şi rezultativitatea actului de guvernare în eventualitatea dacă noi toţi vom fi capabili să ajungem la un rezultat pozitiv, curăţirea rândurilor, oamenii compromişi. Nu am ajuns să discutăm despre persoane concrete, însă important este că am discutat acest principiu”

Socialiștii sunt mai categorici. Igor Dodon spune răspicat: „Nu-l votăm pe Vlad Filat. Nu-l votăm, deoarece este liderul unui partid compromis şi întruchipează fosta AIE chiar şi după destrămarea acesteia. Partidele din fosta AIE au principii şi valori total diferite de cele promovate de Partidul Socialiştilor”

În cazul discuțiilor purtate cu Sergiu Sîrbu, lucrurile stau pe poziție neutră. „Am avut o discuție și un schimb de opinii în care m-am expus asupra unor probleme care urmează a fi soluționate în domeniul drepturilor omului, inclusiv facilitarea accesului liber la justiție”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Mai sunt nouă zile pînă se va anunța în plenul Parlamentului componența noului Cabinet de miniștri și programul de guvernare a lui Vlad Filat.

(416 accesari)