maia-andrei-26-octombrieCandidatul forţelor antioligarhice, Maia Sandu, a anunţat care vor primele trei lucruri pe care le va face odată ajunsă în fotoliul de şef al statului.
Lidera PAS afirmă că în primul rând se va adresa organelor competente pentru a investiga jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova.
„Cel mai important lucru este să formulez cererea pentru ajutor în investigarea furtului miliardului. Aceasta este cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

Cea de-a doua chestiune pe care promite să o rezolve Maia Sandu este numirea unui procuror general independent, pentru consolidarea Procuraturii Generale şi transformarea instituţiei într-una cu adevărat funcţională.

„Problema numirii procurorului general este prioritară pentru mine. Aici mă voi axa în primele săptămâni şi luni, ca să putem ca procurorul general să fie numit de preşedinte. Şi atunci când va fi numită o persoană independentă voi depune toate eforturi ca să obţin sprijin, inclusiv extern, pentru consolidarea Procuraturii şi ca să transformăm această instituţie în una funcţională”, a mărturisit lidera PAS.

Ce-l de-al treilea lucru, care o nemulţumeşte pe Maia Sandu este problema pensiilor. De aceea, devenind preşedinte, candidatul forţelor antioligarhice promite ca această chestiune să fie soluţionată.

„Problema pensiilor – este una dintre cele mai grave a oamenilor din ţară. Voi începe un dialog cu cei de la minister. Filip ne tot promite reforma pensiilor şi nu este nimic clar din ce a spus. Haideţi să ne clarificăm ce putem face. Ştiu că nu toate problemele pot fi rezolvate, dar să le calculăm oamenilor corect pensia este un lucru tehnic care se face, pentru asta nu trebuie resurse suplimentare sau să implementăm legi”, a spus Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md

(101 accesari)