2thumbs_215117Procurorii Anticorupţie au contestat sentinţa Judecătoriei raionului Căuşeni prin care magistratul Curţii de Apel Tighina, Nicolae Nogai, a fost achitat. Ei solicită condamnarea judecătorului raider la 4 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

În acest sens, Procurorul General, Corneliu Gurin a înaintat un demers Curții Supreme de Justiție, solicitând Curții de Apel Bender să transfere examinarea contestației către altă instanță de judecată de același nivel.

Anchetatorii susțin că Nicolae Nogai ar fi legalizat fără temei decizia unui arbitraj ad-hoc din Sankt-Petersburg referitoare la înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale Moldova Agroindbank SA. Ulterior, instanța superioară a anulat hotărârea magistratului ca fiind ilegală și în urma demersului înaintat de Corneliu Gurin, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus tragerea la răspundere penală și suspendarea provizorie din funcție.

De cealaltă parte, Nicolae Nogai declarase anterior că a acționat în limitele legii, iar hotărârea a adoptat-o în baza actelor anexate la dosar.

 

(126 accesari)